Wilma Wassenaar

Ik ben een geboren Wassenaarse en altijd blijven wonen in ons mooie dorp aan de zee.

Na de Amsterdams modeacademie Vogue heb ik gewerkt bij o.a. Vroom en Dreesmann als ontwerpster/stylist voor modeaccessoires.
Ook heb ik als docent bij Artemis Kunstacademie in Amsterdam avondlessen gegeven.
Op de Den Deyl school heb ik aan de bovenbouw teken- en schilderlessen gegeven. Was enig om kinderen te leren over schilders en schilderkunst en ze dan zelf iets moois te laten maken.
Daarnaast heb ik 20 jaar les gehad van een Iraanse kunstenaar. Hij leerde mij de liefde voor olieverf maar ook technieken in aquarel, acryl en pastelkrijt.

Mijn grote passie is het maken van portretten in olieverf of pastelkrijt. De juiste toets en uitdrukking te schilderen doet mij een enorm plezier.
Naast het nieuwe avontuur bij Ars et Studium, geef ik momenteel privélessen aan volwassenen en kinderen in eigen atelier.
Het leuke van schilderles geven is het samen ontdekken van iemands stijl en daarbij de materiaalkeuze.
In 2013 ben ik gevraagd door Ars et Studium. Het is erg inspirerend om bij Ars een studiegroep te begeleiden en zo mijn passie voor de (schilder)–kunst over te kunnen brengen. Het enthousiasme en de werklust van de leden maakt ook mij weer enthousiast en geeft energie. Geweldig te zien hoe ieder zich op zijn/haar manier ontwikkelt en daar de eigen grenzen in kan verleggen.