Nieuws 2016

Winnaar van Wassenaarse Cultuurprijs 2016 houdt eindejaars tentoonstelling

“Vogel” – keramiek/raku, Coxje Gautier

De opening van de eindejaarstentoonstelling van amateur kunstenaarsvereniging Ars et Studium vindt plaats op woensdag 7 december om 20:00 uur in het Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat, Wassenaar. In oktober heeft Ars et Studium de Wassenaarse Cultuurprijs 2016 gewonnen en dit wordt feestelijk gevierd tijdens de opening. U bent van harte welkom om te delen in de feestvreugde en kennis te maken met deze creatieve en enthousiaste vereniging.

Het openingswoord wordt verzorgd door Hester Plomp, docent en beeldend kunstenaar. Daarna is iedereen vrij om het veelzijdig werk van de leden – waaronder schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen, glas, en keramiek – te bewonderen, onder het genot van een hapje en een drankje.

De tentoonstelling is verder open van donderdag 8 t/m zondag 11 december van 12:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis en er is werk te koop (cadeau tip!).

De studiebijeenkomsten van Ars et Studium gaan weer van start in de week van maandag 2 Januari 2017. Er zijn nog enkele plekken vrij en nieuwe leden, zowel beginners als ervaren kunstenaars, zijn van harte welkom. Ook in de kindergroepen op woensdag- en vrijdagmiddag is er plaats vanaf januari.

Ars et Studium blijft groeien, daarom gaan wij het studieaanbod uitbreiden in 2017. Meer informatie over de nieuwe groepen is binnenkort te vinden op de website van Ars et Studium: http://www.arsetstudium.nl.

End-of-year exhibition of prize-winning art society Ars et Studium

“Welkom” – acryl op papier, Maggie Westera

The opening of the end-of-year exhibition by art society Ars et Studium will take place in the Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat, Wassenaar on Wednesday 7 December at 8 p.m. In October Ars et Studium was awarded the Wassenaar Culture Prize for 2016, and we will be celebrating this event during the opening. You are warmly welcome to come and join our celebrations and find out more about this creative and friendly art society.

The exhibition will be opened by Hester Plomp, teacher and artist. Entrance is free and you are welcome to look around at the drawings, paintings, etchings, glass, and ceramic objects made by our members, while enjoying a drink and light refreshments.

The exhibition is open from Thursday 8 to Sunday 11 December from 12 noon to 5 p.m. For anyone looking for an original Christmas present, some of the work on display is for sale.

The new season starts on Monday 2 January 2016. Some groups have a few places left for new members, whether complete novices or experienced amateur artists. The children’s groups on Wednesday and Friday afternoons both have places in January 2017.

As Ars et Studium is continuing to grow, in 2017 we will be starting some new study groups. More information about these will soon be available on the Ars et Studium website: http://www.arsetstudium.nl.