Nieuws 2018

Project Jeugdleden Ars et Studium “Op visite!” @ Voorlinden (1)

Ars et Studium bestaat dit jaar 45 jaar! Om dit te vieren zijn de jeugdleden van Ars et Studium met hun begeleidster Neeltje Bangert in het kader van het project “Op Visite” bij museum Voorlinden geweest. Het was een unieke ervaring!

Na een aantal voorbereidende bijeenkomsten in de ateliers van Ars et Studium zijn de kinderen op excursie gegaan naar museum Voorlinden.

Tijdens de excursie, op woensdagmiddag 5 en vrijdagmiddag 14 september, kregen de kinderen een rondleiding door het museum. Het was bijzonder te zien hoe de kinderen de kunstwerken beleefden. De kunstwerken in Voorlinden doen een beroep op je verbeeldingskracht, vragen om interactie, geven inspiratie en beroeren je. Kortom uitdagend genoeg om kinderen te prikkelen om zelf creatief en kunstzinnig aan de slag te gaan.

Na de rondleiding kregen de kinderen dan ook een workshop aangeboden in het Educatie Atelier van het museum. De workshop werd door hun begeleidster van Ars et Studium, Neeltje Bangert begeleid en is ook door haar ontwikkeld. Het kunstwerk, een mozaïek op de vloer van het Educatie Atelier door Ger Korsmit, was aanleiding voor een beeldende activiteit. Hierbij konden de kinderen o.a. kleurenladders en verfstalen gebruiken om te komen tot een 2- of 3-dimensionaal beeld.

Het project “Op visite!” kwam tot stand op initiatief van Neeltje in samenwerking met Voorlinden en werd mede mogelijk gemaakt door extra ondersteuning vanuit het bestuur van Ars et Studium.

Nieuwsgierig geworden naar dit project en de resultaten, of ben je ook graag met kunst en cultuur bezig? Kijk dan op onze website http://www.arsetstudium.nl en/of onze facebook pagina. De kindergroepen zijn nu vol, maar je kan je weer inschrijven in december.