Nieuws 2019

Onze voorzitter Maggie Westera genomineerd voor vrijwilliger van 2019

Uit: De Wassenaarse Krant

Op vrijdag 11 oktober jongstleden werd in aanwezigheid van wethouder Lia de Ridder in een volle Warenar de vrijwilliger van het jaar 2019 bekendgemaakt. Het thema van de door de vrijwilligerscentrale Wassenaar georganiseerde avond was ‘vrijwilligerswerk en duurzaamheid’.

Natuurlijk verdienden alle 27 genomineerden het om gekozen te worden tot vrijwilliger van het jaar. Want wat zou onze samenleving zijn zonder de inzet van al die waardevolle vrijwilligers? Dat werd door de organisatie meermaals benadrukt.

Maar bij een verkiezing hoort natuurlijk een winnaar en de jury, onder voorzitterschap van Iris Oostlander, stond voor de moeilijke keuze om uit al die fantastische vrijwilligers een winnaar aan te wijzen. De winnaar werd uiteindelijk Jan Bruinsma, die was voorgedragen door de Zonnebloem Vlietstreek. Hij werd verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2019, Jan Rijskamp, voorgedragen door WVV, werd tweede en Ellen Klaver-Asscheman, voorgedragen door een dorpsgenoot, werd derde. De winnaar ontving, behalve de ‘eeuwige roem’, een cheque van €500 ter besteding door de organisatie, die hem had voorgedragen.

De overige genomineerden waren: Koos van den Akker, Leny van den Akker, Leo Altorf, John Batteram, Aad van Brecht, Rina Gorter, Erica Harmsen, Sharon Immer, Max Jetten, Renate de Jong, Nicolette Kalsbeek, Sjaak Krosse, Didi van der Kruit, Claudia Obendrauf, Marijke Post, Jos Rijnbeek, Annemarie de Ruiter, Ruud Ruis, Ronald Taal, Lydia Wagner, Maggie Westera, Hugo Woudenberg, Janny Woudsma en Peter Woudsma. Zij ontvingen allen bloemen en een oorkonde als teken van waardering voor hun inspanningen als vrijwilliger.

Bij de ‘Make a difference award’, de aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilligers waren twee genomineerden: Yme Bartels namens tennisvereniging Oud Wassenaar en een groep jonge vrijwilligers, die de activiteitencommissie vormt van WZK, bestaande uit: Thom de Jong, Alex Vermeulen, Danique Hoogenboom, Gijs Ruigrok, Sam Louwrier, Cathelijn Bogers en Lydia Knevel. Beide genomineerden eindigden ex aequo als eerste en ontvingen een bedrag van €250 voor de vereniging, die hen genomineerd had.

De feestelijke avond werd opgeluisterd met een film gemaakt door Trébol producties, een voordracht door oud Shell-topman Jeroen van der Veer over duurzaamheid en een muzikaal intermezzo van Leny Ridderhof en Deka Wielenga. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.

Foto’s: Rita v.d. Holst.