Nieuws 2021/2022

Speciaal voor Mimicri gemaakt

Overgenomen uit De Wassenaarse Krant van 20 mei 2022.

De traditionele voorjaarsvoorstelling van Mimicri is gereed om op de planken van ons theater Warenar te komen. Vele trouwe bezoekers van onze voorstellingen hebben hun toegangsbewijs inmiddels gereserveerd. En wat staat hen dit weekend te wachten?

Door Hans van Amsterdam

Charles, CEO van een bank geeft al 25 jaar een wijnavondje bij hem thuis. Ook dit jaar zijn Marja en Bob weer van de partij. Als er onverwacht bezoek opduikt wordt het samenzijn wreed verstoord. De wijnen blijven overvloedig vloeien maar de gesprekken worden venijniger. Drie mannen en drie vrouwen hebben zich de afgelopen maanden op dit stuk gestort. Het afgelopen half jaar hebben ze veel geleerd; niet alleen de voorgeschreven teksten maar ook bijpassende wijnen. “Het liefst drink ik tot mijn laatst zucht bordeau” laat Charles zich in zijn wijnkelder ontvallen. En op deze bijzondere wijnavond staat een héél bijzondere wijn op de kaart: een Pétrus 1982. Jessica Fuchs is er in geslaagd om een mooie productie neer te zetten in een decor van Hans en Jacques en uitgelicht door Marco. En, niet te vergeten, een echte “Ars et studium” aan de muur. Speciaal door onze benedenburen in het Van Heeckerenhuis gemaakt voor deze voorstelling. Jessica is geen onbekende voor Mimicri. Een aantal jaren geleden tekende ze voor “in de war”, een echte komedie. Vanavond en morgen bent u getuige van een wrange komedie. Maar maakt u zich geen zorgen, er is voldoende om over te lachen. Na de noodgedwongen rust van de afgelopen anderhalf jaar ziet Mimicri weer uit naar een gezellig avondje met u allen. Wij hopen u vanavond en morgen in groten getale te mogen begroeten in theater Warenar; aanvangstijd 20.15 uur, toegangsprijs € 15,- Reserveren kan op de volgende manieren: telefonisch 070 51 79 218 of via het internet op mimicri.nl
Op onze site vindt u ook het bankrekeningnummer waar u uw betaling naar moet overmaken. Maar de mogelijkheid om (liefst met gepast geld, pinnen kan helaas niet) aan de zaal te betalen is natuurlijk ook aanwezig.

Totstandkoming schilderij “Wijn”voor Mimicri, door Petra Sayifoel (lid dinsdagavond schildersgroep)

Op dinsdagavond oefent in het Van Heeckerenhuis de toneelgroep Mimicri. Eind april klopte één van de toneelspelers bij de onderburen, de dinsdagavond schildergroep, aan met de vraag: “kunnen jullie misschien een schilderij voor ons decor maken?”. Het verlanglijstje bestond uit een doek van 80x80cm, hoofdkleuren zwart, rood en oranje, zo abstract mogelijk. Enne voor 20 mei moet het af zijn.De naam van het stuk was Wijn.

De week erop ging de dinsdagavondgroep vrolijk aan de slag. De meeste leden deden om beurten wat verfstreken. Pffff…. abstract…dat was moeilijker dan we dachten.Er ontstond een wat vaag omgevallen glas, waaruit meer wijn over het doek plengde, dan er überhaupt in het glas had gepast. Was onze abstracte kunst gelukt??? 

De bovenburen waren er blij mee.

En 20 en 21 mei prijkte het gezamenlijk werk in het midden op het toneel. 

Wat mooi dat twee amateurverenigingen zo leuk met elkaar omgaan!