Nieuws 2014

Voorjaars tentoonstelling Ars et Studium

Uit: De Wassenaarse Krant

Een inspirerende tentoonstelling

Op de tweede etage van het van Heeckerenhuis waren afgelopen week tachtig werken van cursisten van Ars et Studium tentoongesteld. Op donderdagavond werd de tentoonstelling geopend en deze was verrassend vanwege de grote verscheidenheid en de kwaliteit van de werken.

Voorzitter Maggie Westera stond tijdens haar toespraak stil bij het overlijden van docent Hiroshi Goto. Hij was een bescheiden en geliefd docent, vertelde Maggie. Bij de Kinder- en Zorgboerderij in Wassenaar hangt een schilderij met koeien, dat onder zijn leiding door een groep cursisten is gemaakt.

De tentoonstelling, die de bestuursleden met zorg hadden ingericht in de twee leslokalen, was zeer divers. Er waren etsen, olieverfschilderijen, aquarellen, keramiek en mixed media. Van een serie werken was de onderwerpkeuze vrij, maar hadden de leerlingen er iets op moeten plakken, zoals een veer. Een aantal werken was ook te koop. “De kwaliteit neemt toe,” gaf cursist Rien Meyerink aan in zijn openingsspeech, “mede dankzij de inzet van de docenten als Wierd Wagenmakers, Neeltje Bangert en Hanny Hazenbroek. Zij laten ons dingen doen die we eerst nog niet konden.” In toekomst zullen de tentoongestelde werken van de vereniging ook op de website van Ars et Studium te zien zijn.

Een hartelijk dankwoord was er voor penningmeester Joke van der Willik. Haar werkzaamheden zullen worden overgenomen door Charles van Steenderen de Kok. Bij Ars et Studium zijn er cursussen voor volwassenen, maar ook voor kinderen van 6 tot 12 jaar, van wie er vele bij de opening aanwezig waren. “De vereniging bloeit,” zei Rien, “maar er is nog ruimte voor groei.” De lessen beginnen weer in de week van 1 september 2014.