Nieuws 2017

Kunst in de Bieb

Werk van de leden van Ars et Studium, nog te zien in de bieb tot 31 oktober

Elze Bosker en Rien Meijerink van Ars et Studium hadden het maar druk afgelopen maandagochtend in de openbare bibliotheek in Wassenaar. Zij waren daar om de nieuwe tentoonstelling in de bibliotheek in te richten met werk van de leden van de Wassenaarse amateur kunstvereniging. Inmiddels hangen er aan twee muren schilderijen in olie en acryl, aquarellen en etsen, met onder andere: dorpsgezichten wan Wassenaar, portretten, pop-art, abstract werken en stillevens. In de twee mooi verlichte vitrinekasten is bovendien werk in keramiek en glas van de leden te zien.

De bibliotheek is in 2016 begonnen met kunstexposities, onder de titel Galerie Bieb, die een podium bieden voor lokale kunstenaars, nieuwkomers en beginnende en ervaren beoefenaars van de beeldende kunsten. En met zo’n 150.000 bezoekers per jaar, is dit een podium met een breed bereik. Waar ook Ars et Studium nu dankbaar gebruik van maakt. Kom zelf een kijkje nemen: de schilderijen en andere werken zijn te zien t/m 31 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Voor meer informatie over de bibliotheek als cultureel ontmoetingsplek, zie de website www.obvw.nl.