Nieuws 2018

Corinna leert mensen de taal van kunst

Door: Henk van Lierop

Spontaan doen waar je goed in bent. Dat lijkt de wijze levensles van Corinna Voorham. Zij behoort tot de mensen die zo gelukkig zijn dat ze van hun hobby, zo niet passie, hun beroep konden maken.
Als kind viel zij al in de prijzen bij tekenwedstrijden. Op de middelbare school werd haar talent voor beeldende kunst onderkend. En dus was het een logische stap om daarna naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam te gaan.Nu verdient Corinna Voorham de kost als lerares tekenen aan het Rijnlands Lyceum in Wassenaar, de plaats waar zij geboren en getogen is. Binnenkort komt daar werk bij, als ze de amateurkunstenaars van Ars et Studium gaat begeleiden.
Alle aanleiding dus voor een bezoek aan haar woning in de Bijdorpstraat. Schilderijen in de huiskamer leren dat Corrina haar inspiratie vindt in de natuur, en dan komt het mooi uit dat ze vanuit Wassenaar met het gezin mooie wandelingen kan maken. De schilderijen zijn overigens niet te koop. Corinna is gehecht aan haar werk en daar mag niets van weg.
Ondanks haar aanleg ziet Corinna zichzelf niet als kunstenaar. Wel draagt zij haar vaardigheid graag over aan anderen. “Ik wil bij Ars et Studium, net als op school, mensen zo ver krijgen dat zij door de taal van de kunst het verhaal over zichzelf vertellen. Als dat lukt ben ik supertrots.”
Corinna begint op 8 januari bij de snel groeiende vereniging Ars et Studium met een nieuwe studiegroep tekenen en schilderen. De bijeenkomsten zijn steeds op dinsdagmorgen in het Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2 te Wassenaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website arsetstudium.nl of met het papieren aanmeldformulier dat verkrijgbaar is tijdens de bijeenkomsten.