Nieuws 2019

Kennismaking met schilder-, teken- en grafische technieken bij Ars et Studium

Suzanne Banning, “Metamorfose” (naar het gedicht van Frank Eerhart), Monotype, 2018

Voor alle mensen met het goede voornemen om in het nieuwe jaar iets creatiefs te doen, biedt amateur kunstvereniging Ars et Studium de perfecte gelegenheid te (her)ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van tekenen, schilderen en grafisch technieken! Dit voorjaar kunt u profiteren van een maandagavond kennismakingslidmaatschap van acht weken, in februari en maart, voor maar €89,00. Daarna kunt u alsnog besluiten om vaste lid te worden, en anders eindigt de proeflidmaatschap eind maart, zonder verder verplichting.

Wat kunt u verwachten in die acht bijeenkomsten?
Studiebegeleider Suzanne Banning: “In principe kan men alles doen wat men wil op teken- en schildergebied. Ik houd veel van experimentele technieken, zoals bv met gouache & inkt en monotype op meerdere manieren. Linosnede behoort ook tot de mogelijkheden. Ik kijk per lid wat men wil, vraag ze om interessant beeldmateriaal te verzamelen, dat is belangrijk om te zien waar hun eigen interesses liggen die als uitgangspunt kunnen dienen.

”Leden kunnen individueel of klassikaal werken, ze kunnen tekenen, aquarelleren of schilderen met acryl, of verder onderzoeken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bovengenoemde druktechnieken, collage en combinaties van dit alles. Het is spannend en leerzaam, maar vooral heel leuk om zo samen bezig te zijn!
De studielokalen van Ars et Studium zijn te vinden in het Van Heeckerenhuis (eerste verdieping), van Heeckerenstraat, Wassenaar. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website http://www.arsetstudium.nl. Wacht niet te lang, want de eerste avond is al op maandag 4 februari.