Nieuws 2019

Wintertentoonstelling Ars et Studium

Boerderij bij Seljalandsfoss, IJsland. Acryl,
Maggie Westera 

Op woensdag 11 december om 20.00 uur is de feestelijke opening van de wintertentoonstelling van werk van de leden van de Wassenaarse amateurkunstenaarsvereniging Ars et Studium, in hun atelier in het Van Heeckerenhuis (1e etage), Van Heeckerenstraat. U bent van harte welkom om erbij te zijn en met ons een glas te heffen op het afgelopen seizoen en de vruchten ervan die te zien zijn in de tentoonstelling. Het openingswoord wordt verzorgd door wethouder Lia de Ridder.

De tentoonstelling is verder geopend van donderdag 12 t/m zondag 15 december, van 13.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis. De tekeningen, schilderijen en keramiek objecten zijn allemaal gemaakt door onze leden, jong en oud, zowel beginnende als gevorderde amateur  kunstenaars. Sommige werken zijn ook te koop: misschien een heel origineel kerstcadeau? Voor wie geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan: de informatiefolders liggen klaar bij de tentoonstelling. Meer informatie is te vinden op onze website http://www.arsetstudium.nl waar u zich ook kunt inschrijven als lid voor het nieuwe seizoen dat begint in de week van maandag 6 januari 2020. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Nieuw in januari is onze derde jeugdgroep: op de woensdagmiddag, van 13:30 t/m 15:30uur, onder leiding van Suzanne Banning. Hier worden kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar wegwijs gemaakt in de wereld van beeldende kunst in al haar facetten en leren ze hun eigen creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ willen we een basis leggen voor een leven lang plezier aan kunst maken en kunst kijken. Zie de website voor meer informatie.

Winter exhibition of work by Ars et Studium

IJsschotsen (schaal), Glasfusie,
Charles van Steenderen de Kok

On Wednesday 11 December, at 8.00 pm, the festive opening of the winter exhibition by Ars et Studium will be taking place in its studios in the Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat (1st floor). You are warmly welcome to join us and raise a glass together as we celebrate our latest season’s work.

The exhibition is being opened by Alderperson for (among other things) Culture and Education, Lia de Ridder. The exhibition will be open from Thursday 12 to Sunday 15 December, from 1 pm to 5 pm (free entrance). All the drawings, paintings and ceramic objects have been made by our members, young and old, some beginners and some more experienced. For those looking for an original Christmas present, some of the work on display is for sale. If you feel inspired to take up art yourself, you can pick up information leaflets for the new season which starts during the week beginning 6 January 2020. More information is available on our website http://www.arsetstudium.nl, where you will also find the form to sign up as a member. Both beginners and experienced amateur artists are warmly welcome. But don’t delay as many groups are already full!

New in January is our third children’s group: on Wednesday afternoon from 1.30 to 3.30 pm, led by Suzanne Banning. Here children aged 6 to 12 can discover the world of art in all its diversity and find and develop their own creative talents. Under the saying ‘start as you mean to go on’ our aim is to lay a foundation for a lifelong enjoyment of creating and appreciating art. See our website for more information.